alimentación

Comunicación acotamientos micológicos

La ordenación y regulación del aprovechamiento micológico, mediante la recogida de setas u hongos, en los montes y terrenos forestales de gestión privada situados en la Comunidad Autónoma de Galicia. Estos aprovechamientos se realizarán dentro de los límites que permitan los intereses de conservación y mejora del monte de acuerdo con lo dispuesto en el Decreto 50/2014, del 10 de abril, y de manera que se garantice a su persistencia y capacidad de renovación.

Directorio de industrias agroalimentarias

Este directorio incluye todas las empresas que elaboran productos con los distintivos de calidad Denominación de origen protegida (DOP) o Indicaciones geográficas protegidas (XP).

Ferias agroalimentarias

.content .row h2:before, .content .row h2:after { top: 0; background: none; }

Calendario de feiras agroalimentarias para o primeiro semestre do 2024

A Axencia Galega da Calidade Alimentaria ofrece ás empresas galegas do sector agroalimentario a posibilidade de participar en distintas feiras agrarias e alimentarias como empresa coexpositora nos postos institucionais da Consellería do Medio Rural, cun espazo expositivo individual.

Gestión de residuos de piensos medicamentosos

O Real Decreto 370/2021, do 25 de maio, polo que se establecen disposicións específicas para a aplicación en España do Regulamento (UE) 2019/4 do Parlamento Europeo e do Consello, do 11 de decembro de 2018, relativo á fabricación, a comercialización e o uso de pensos medicamentosos, polo que se modifica o Regulamento (CE)  n.º 183/2005 do Parlamento Europeo e do Consello e derógase a Directiva 90/167/CEE do Consello, e doutras normas da Unión Europea en materia de pensos e medicamentos, e modifícanse diversos reais decretos en materia de gandería, establece no seu artigo 9:

Registro de embotelladores

El Registro de embotelladores es un registro oficial en el que deben estar inscritas todas las empresas que envasan o embotellan vinos o bebidas alcohólicas en Galicia. El número de Registro debe figurar en las etiquetas de los produtos comercializados.